4.4
(12)

آفرود با تیگو ۸ پرومکس؛ راهنمای جامع

در بازار رو به رشد خودروهای کراس‌اوور و شاسی‌بلند، همواره دغدغهٔ بسیاری از رانندگان این است که آیا محصولی که خریداری می‌کنند، افزون بر توانایی‌های شهری، پتانسیل آفرود (Off-Road) قابل‌قبولی دارد یا خیر. تیگو ۸ پرومکس به عنوان یکی از خودروهای رده‌بالای شرکت چری (برند فونیکس/مدیران خودرو) با هدف ترکیب طراحی لوکس، امکانات رفاهی چشمگیر و توانایی قابل‌قبول در جاده‌های ناهموار معرفی شده است. در این مطلب، قصد داریم «آفرود با تیگو ۸ پرومکس» را بررسی کنیم و به این پرسش پاسخ دهیم که آیا این کراس‌اوور پیشرفته قادر است انتظارات آفرودسواران را برآورده سازد یا صرفاً در سطح عبور از مسیرهای خاکی و سبک کاربرد دارد.

در گام نخست، مشخصات فنی و ابعاد کلی خودرو را مورد ارزیابی قرار می‌دهیم و سپس سامانه‌های الکترونیکی (نظیر کنترل کشش، ESP) و سیستم انتقال قدرت را واکاوی خواهیم کرد. علاوه بر آن، با مروری بر زاویه ورود، زاویه خروج، ارتفاع از سطح زمین و سایر پارامترهای کلیدی، مشخص می‌کنیم تیگو ۸ پرومکس در مواجهه با موانع طبیعی چگونه عمل می‌کند. همچنین تجربهٔ آفرود در سطوح شنی، برفی، جنگلی و جاده‌های پرشیب کوهستانی با این خودرو را بررسی و نقاط قوت و محدودیت‌های آن را بیان خواهیم کرد.

پیش از خواندن ادامه مطلب در صورت نیاز فوری به خدمات امداد، اگر خودروی شما دارای گارانتی فعال می‌باشد، با شماره ۴۹۰۸۲-۰۲۱ و در غیر این صورت با شماره تلفن ۴۶۱۳۵۶۱۶-۰۲۱ (ویژه تهران و البرز) تماس بگیرید.

دسترسی سریع

مرور ویژگی‌های تیگو ۸ پرومکس

طراحی بدنه و پلتفرم

تیگو ۸ پرومکس در ردهٔ کراس‌اوور سایز متوسط تا فول‌سایز شرکت چری قرار می‌گیرد. این خودرو روی پلتفرمی توسعه یافته که هدف اصلی‌اش ارائه فضایی جادار برای سرنشینان و ردیف‌های متعدد (تا ۷ نفره) است. از این رو، بخشی از ویژگی‌های مهندسی این مدل، معطوف به راحتی سفرهای خانوادگی و لوکس بودن کابین است. با این حال، سازندگان تلاش کرده‌اند تا پلتفرم از نظر مقاومت شاسی و سیستم تعلیق، تحمل مسیرهای ناهموار را نیز داشته باشد.

مشخصات فنی موتور و گیربکس

نسخه‌های تیگو ۸ پرومکس با موتور ۲.۰ لیتری توربوشارژ عرضه می‌شوند که قدرتی تا ۲۵۰ اسب بخار (بسته به بازار هدف و تیپ) ایجاد می‌کنند. گشتاور بالای ۳۹۰ نیوتن متری در دورهای میانی و توربوشارژر، امکان شتاب مناسب در سربالایی‌های تند را فراهم می‌کند. گیربکس اتوماتیک ۷ سرعته (DCT) نیز بسته به تیپ در دسترس است، که تعویض نرم دنده‌ها و مصرف سوخت بهینه را تضمین می‌کند.

ابعاد و فاصله از زمین

تیگو ۸ پرومکس بین ۲۵۵ تا ۲۶۰ میلی‌متر فاصله از زمین دارد (این عدد با توجه به رینگ‌ها و آپشن‌های مختلف می‌تواند کمی تغییر کند). برای یک کراس‌اوور خانوادگی، این رقم قابل توجه است و اجازه عبور از ناهمواری‌های متوسط را می‌دهد.

زاویه ورود و خروج

در شاسی‌بلندهای شهری، زاویه ورود (Approach Angle) و زاویه خروج (Departure Angle) نقش کلیدی دارد. هرچه این زوایا بیشتر باشد، خودرو راحت‌تر می‌تواند به شیب تند وارد و بدون گیرکردن سپر عقب، از آن خارج شود. تیگو ۸ پرومکس به‌طور میانگین زاویه ورودی بالای ۲۵ تا ۳۰ درجه و زاویه خروج ۲۳ تا ۲۷ درجه دارد که برای مسیرهای خارج از جاده سبک و متوسط مناسب است.

آفرود با تیگو ۸ پرومکس۲
دغدغهٔ بسیاری از رانندگان این است که آیا محصولی که خریداری می‌کنند، افزون بر توانایی‌های شهری، پتانسیل آفرود (Off-Road) قابل‌قبولی دارد یا خیر.

سامانه‌های الکترونیکی مؤثر در آفرود

کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)

تیگو ۸ پرومکس از نسل‌های جدید ESP (برند بوش) بهره می‌برد که در صورت لغزش جانبی یا کم‌فرمانی/بیش‌فرمانی، سیستم با ترمز سلکتیو روی چرخ‌ها و کاهش توان موتور، خودرو را به مسیر ایمن بازمی‌گرداند. این سیستم در آفرود سبک روی شن یا برف کمک می‌کند تا خودرو از انحراف شدید در امان بماند، هرچند بعضی مواقع در مسیرهای آفرود سنگین، دخالت زودهنگام ESP می‌تواند مانع از عبور راحت از موانع شود.

کنترل کشش (TCS)

TCS (Traction Control System) یا سیستم ضدلغزش که بخشی از ESP است، با شناسایی هرزگردی یک چرخ، سعی می‌کند توان موتور را محدود کند یا از طریق ترمز آن چرخ را متوقف سازد تا گشتاور به چرخ‌های دیگر برسد. در سربالایی گلی یا جاده ماسه‌ای، این سیستم اجازه نمی‌دهد یک چرخ بیهوده بچرخد و خودرو متوقف شود.

سیستم کنترل حرکت در سرازیری (HDC)

تیگو ۸ پرومکس مجهز به HDC است. وقتی با سرعت کم وارد سرازیری شیب‌دار می‌شوید، فعال‌کردن HDC سبب می‌شود خودرو با سرعتی ثابت (بین ۶ تا ۱۰ کیلومتر بر ساعت) پایین بیاید. این سیستم به راننده اطمینان می‌دهد بدون کنترل دستی ترمز، خودرو به صورت ایمن از شیب عبور کند.

حالت‌های رانندگی چندگانه

بسیاری از کراس‌اوورهای مدرن حالاتی مانند Normal, Eco, Sport یا Snow, Sand, Mud را ارائه می‌دهند. تیگو ۸ پرومکس نیز از قابلیت انتخاب Mode رانندگی برخوردار است که روی پاسخ پدال گاز، تنظیمات گیربکس و حساسیت TCS/ESP تأثیر می‌گذارد. مثلاً در حالت Snow (برفی)، حساسیت TCS بیشتر و شتاب اولیه محدود می‌شود.

ارزیابی آفرود با تیگو ۸ پرومکس

مسیرهای شنی و بیابانی

قدرت موتور توربوشارژ تیگو ۸ پرومکس و گشتاور بالا در دورهای میانی، عبور از شن‌های سبک یا جاده‌های بیابانی با دست‌اندازهای متوسط را ممکن می‌کند. با اندکی کاهش فشار لاستیک، کشش بهتری ایجاد می‌شود. کنترل کشش در این شرایط باید طوری عمل کند که چرخ‌ها گیر نکنند. راننده می‌تواند حالت رانندگی مناسب مثل Sand Mode را انتخاب کند.

عبور از آب و رودخانه‌های کم‌عمق

با توجه به عمق آب‌روی حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلی‌متر در تیگو ۸ پرومکس، می‌توان از نهرها و رودهای کم‌عمق عبور کرد؛ ولی باید مراقب سرعت ورود به آب بود تا امواجی که به کاپوت برخورد می‌کند، وارد فیلتر هوا نشود. نصب اسنورکل برای عبورهای عمیق‌تر پیشنهاد می‌شود اما این خودرو برای عبورهای آبی خیلی عمیق، گزینهٔ مناسبی نیست.

مسیرهای گل و لای

اگر گل و لای کم‌عمق باشد، تیگو ۸ پرومکس با سیستم‌های ضدلغزش و گشتاور مناسب از آن عبور می‌کند. البته تایر فابریک سریعا با گل انباشته شده و کشش را کم می‌کند. استفاده از لاستیک نیمه‌آفرود یا همراه‌داشتن ابزارهایی مثل بیل و تراک‌بورد لازم است. در آفرود سنگین گلی، احتمال گیرکردن بالا می‌رود.

صخره و سنگلاخی

کراس‌اوورهای شهری با ساختار شاسی یکپارچه (Unibody) و فاصله نسبتاً محدود اکسل‌ها و تعلیق نرم، در برابر خودروهای آفرود شاسی مستقل (Body-on-Frame) مقاومت کمتری در سنگلاخ‌های بزرگ دارند. تیگو ۸ پرومکس هم برای سنگلاخ عمیق توصیه نمی‌شود مگر با سرعت بسیار پایین و رانندگی دقیق. احتمال برخورد رادیاتور یا میل‌گاردان با صخره‌ها وجود دارد.

مزایا و محدودیت‌های تیگو ۸ پرومکس در آفرود

مزایا:

موتور قدرتمند: وجود توربو با گشتاور بالا در دور متوسط، کمک می‌کند از تپه‌ها و شیب‌های نسبتاً تند با اطمینان عبور کنید.

سیستم‌های الکترونیکی کمکی: حالت‌های رانندگی، HDC، ESP و غیره راننده را در کنترل بهتر یاری می‌دهد.

کابین جادار و راحت: برخلاف خودروهای آفرود قدیمی، سرنشینان در سفرهای برون‌شهری یا مسیرهای طولانی در رفاه به‌سر می‌برند.

طراحی شیک و مدرن: برای افرادی که به زیبایی اهمیت می‌دهند، ظاهر شاسی‌بلند نیمه لوکس تیگو ۸ پرومکس نقطهٔ قوت بزرگی است.

محدودیت‌ها:

عدم وجود گیربکس کمک (Low Range): در آفرود سنگین برای عبور از شیب‌های بسیار تند، نبود دنده کمکی امتیاز منفی دارد.

شاسی یکپارچه (Monocoque) به‌جای شاسی نردبانی: باعث می‌شود تحمل فشارهای سنگین در سنگلاخ و مسیرهای سخت کاهش یابد.

تایرهای فابریک جاده‌ای: برای بیشتر رانندگان شهری مناسب است ولی در سطوح گلی یا برفی عمیق سریعاً دچار هرزگردی می‌شود. نصب تایر آفرودی ممکن است را‌ه‌حل باشد اما روی مصرف سوخت و صدای عوارض جاده اثر دارد.

زاویه دید محدود جلو و عقب: در مسیرهای بسیار ناهموار، زاویه دید کوتاه کاپوت و ابعاد بزرگ، احتمال برخورد سپر با سنگ‌ها را افزایش می‌دهد. نیاز به استفاده از دوربین ۳۶۰ درجه و کمک همراه دارید.

نقطه قوت در آفرود توضیحات محدودیت ها
گشتاور موتور بالا توربو با کشش قوی در دورهای میانی تنظیمات گیربکس گاه مانع از ارسال حداکثر قدرت در آفرود سنگین می‌شود
فاصله مناسب از زمین حدود ۲۵۰ میلی‌متر بسته به نسخه کف بدنه در سنگلاخ شدید مستعد ضربه است
سیستم‌های کنترل الکترونیکی ESP، TCS، HDC موجب امنیت بیشتر ممکن است در شرایط خاص گل/ماسه دخالت زودهنگام شود
کابین جادار و راحت سفرهای ماجراجویانه خانوادگی آسان‌تر است وزن بیشتر + ابعاد بزرگ در مسیرهای تنگ چالش ایجاد می‌کند
حالت‌های رانندگی متنوع امکان سازگاری با برف، شن، … نداشتن دنده کمکی برای آفرود سنگین

نکات مهم پیش از تجربه آفرود با تیگو ۸ پرومکس

آموزش رانندگی آفرود

مهم است بدانید حتی قدرتمندترین شاسی‌بلند هم در دست رانندهٔ نابلد، می‌تواند گیر بیفتد یا خسارت سنگینی متحمل شود. آشنایی با تکنیک‌های عبور از شیب، ترمزگیری در سربالایی، رهاسازی گاز در سرازیری و … ضروری است.

به‌روزرسانی تجهیزات

اگر آفرود برایتان جدی است، تعویض لاستیک‌های فابریک جاده‌ای به لاستیک نیمه‌آفرود یا All-Terrain بسیار کمک می‌کند. نصب ضربه‌گیر سپر جلو و اسنورکل هوای ورودی برای مسیرهای آبی عمیق، مفید خواهد بود.

بازرسی فنی منظم

قطعاتی چون سیستم تعلیق، سیبک‌ها، بوش‌های طبق و میل موج‌گیر در صورت آفرود مکرر، استهلاک سریع‌تری دارند. حتماً پس از بازگشت از مسیر سنگلاخی، زیر بدنه و قطعات تعلیق را بررسی کنید تا شل‌شدن پیچ‌ها یا پارگی گردگیرها را در‌اسرع‌وقت رفع نمایید.

احتیاط در حمل بار زیاد

تیگو ۸ پرومکس برای سفرهای خانوادگی طراحی شده، اما اگر بار سنگین روی سقف یا صندوق بگذارید و وارد آفرود شوید، مرکز ثقل خودرو بالاتر می‌رود و خطر واژگونی در پیچ‌ها افزایش می‌یابد.

پیش‌بینی شرایط جوی

بارش شدید باران یا برف می‌تواند مسیر ساده را به کابوس آفرودی تبدیل کند. حتماً قبل از حرکت، پیش‌بینی هواشناسی را کنترل و تجهیزات اضطراری (زنجیر چرخ، بیل) را همراه ببرید.

یک تجربه واقعی آفرود با تیگو ۸ پرومکس

با گروه برای تفریح به منطقهٔ کوهستانی با جاده خاکی و سنگلاخ متوسط می‌رویم. تیگو ۸ پرومکس با لاستیک فابریک، حالت ۴چرخ محرک (AWD) فعال، در ابتدای مسیر به‌خوبی از شیب‌ها عبور می‌کند و ESP اجازه لغزش زیاد را نمی‌دهد. فنر نرم در جاده خاکی ضربات را جذب می‌کند و سرنشینان احساس راحتی دارند.

اما با افزایش ارتفاع و برخورد با بخش‌های سنگلاخی درشت، متوجه شدیم دامنه حرکت سیستم تعلیق کافی نیست و در چند نقطه، زیر بدنه نزدیک به اصابت با سنگ می‌شود. در یکی از شیب‌های تند با سربالایی گل‌آلود، TCS دائماً فعال شد و اجازه نداد گاز زیادی وارد شود تا چرخ‌ها اسپین نکنند. اما به سبب نبود دنده کمکی و وزن نسبتا بالای خودرو، به زحمت از مانع عبور کردیم.

برای آفرود نیمه‌سنگین، تیگو ۸ پرومکس عملکرد رضایت‌بخشی دارد و به‌ خوبی از پس مسیر برمی‌آید. البته نصب لاستیک‌های مختص آفرود و رعایت تکنیک‌های رانندگی می‌تواند موفقیت را تضمین کند. با این حال، ورود به آفرود «سنگین» (صخره‌نوردی، تپه‌های بسیار شیب‌دار) با ریسک بالاتری همراه است.

چند توصیه‌ برای آفرود

تک‌روی ممنوع!

همیشه با حداقل یک خودرو دیگر به مسیر آفرود بروید. اگر گیر بیفتید، باطناب یدک‌کشی یا وینچ خودرو دوستتان می‌توانید خارج شوید.

دور از شلوغی شهر

هنگامی که برای نخستین‌بار با تیگو ۸ پرومکس آفرود می‌روید، به محیط شلوغ نروید تا بتوانید با خیال راحت رفتار ESP، TCS و توان موتور را بسنجید.

همراه داشتن ابزار کمکی

تراک‌بورد (تخته‌هایی برای زیر چرخ در شن/گل)، بیل تاشو، طناب بکسل محکم و کپسول آتش‌نشانی می‌تواند جانتان را نجات دهد.

استفاده از دوربین‌های ۳۶۰ درجه

تیگو ۸ پرومکس دوربین ۳۶۰ دارد که در مسیر تنگ یا عبور از موانع سنگی کمک می‌کند دید بهتری داشته باشید.

احترام به طبیعت

در حین ماجراجویی، رعایت پاکیزگی محیط زیست، عدم آسیب به پوشش گیاهی و حیات وحش و مسیرهای ممنوعه را فراموش نکنید.

تیگو ۸ پرومکس یک کراس‌اوور پیشرفته و خانوادگی است که افزون بر طراحی لوکس و امکانات رفاهی گسترده، توانایی آفرود سبک تا نیمه‌سنگین را ارائه می‌دهد. وجود موتور توربوشارژ با گشتاور بالا، فاصله کف مناسب از زمین، سیستم‌های الکترونیکی متعدد ESP، TCS و HDC و حالت‌های رانندگی، همگی به آن کمک می‌کنند تا در مسیرهای شنی، گل‌آلود، برفی یا تپه‌های با شیب متوسط، عملکرد قابل قبولی نشان دهد. هرچند فاقد دنده کمکی (Low Range) و ساختار شاسی مستقل است، ولی برای ماجراجویی آخر هفته و عبور از موانع متوسط کافی به نظر می‌رسد. البته، ورود به آفرود سنگین با صخره‌نوردی شدید فراتر از محدوده طراحی تیگو ۸ پرومکس می‌باشد.

درخواست خدمات امداد مدیران خودرو

اگر در حین آفرود یا حتی مسیرهای روزمره با نقص فنی روبه‌رو شدید و خودرو قادر به ادامه حرکت نبود، امداد مدیران خودرو در اختیار شماست. با یک تماس، مکانیک سیار به محل آمده و اگر ایراد سطحی باشد (مثلاً خرابی سنسور یا نشتی جزئی)، همان‌جا رفع می‌کند. در صورتی که مشکل جدی (مثلاً آسیب جلوبندی یا صدمه موتور) وجود داشته باشد، خودروبر اعزام می‌شود و ماشین را به نمایندگی یا تعمیرگاه مجاز منتقل می‌کند. تمامی مراحل حمل خودرو تحت پوشش بیمه صورت می‌گیرد و راننده از بابت بروز خسارت حین جابه‌جایی آسوده‌خاطر است. خدمات شبانه‌روزی امداد مدیران خودرو، برای تمام محصولات مدیران خودرو – از جمله تیگو ۸ پرومکس – قابل استفاده است.

جهت ارتباط با واحد خودروهای دارای گارانتی ۴۹۰۸۲-۰۲۱ و خودروهای بدون گارانتی ۴۶۱۳۵۶۱۶-۰۲۱ تماس بگیرید.

چه امتیازی به اطلاعات این صفحه می‌دهید؟

میانگین امتیازات 4.4 / 5. تعداد ثبت شده: 12

تا به حال امتیازی ثبت نشده است! اولین نفر شما باشید.

از این که این صفحه مورد پسند شما نبود عذرخواهی می‌کنیم.

در بهبود کیفیت خدمات همراه ما باشید!

چطور می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

Post a comment

Your email address will not be published.

Related Posts